• Evenemang idag
Tisdag
29
Augusti 2017
P4 Kristianstad Sveriges Radio Kristianstad

P4 Kristianstad 40 År

P4 Kristianstad fyller 40 år den 29 augusti! Det firar vi med öppet hus på Radiohuset i Kristianstad. Vi sänder alla våra program från vår scen i Radiohusets trädgård. Under dagen kan du vara med och se våra sändningar, mingla med våra programledare och reportrar, gå en guidad visning i Radiohuset, se studiorna och vara med och göra radio själv.

Under dagen får du träffa våra populära programledare, Mats Andersson från SMHI och Conny Emmelin från trafikredaktionen gästar oss och det gör även före detta medarbetare, som vi hälsar speciellt varmt välkomna.

Vi kommer också att ha ett samtal om journalistiken under 40 år, som leds av vår prisbelönta reporter Linda Everéus, där vi samtalar om vad som hänt med journalistiken sedan 1977 när P4 Kristianstad startade och hur det kommer att se ut med journalistiken nu och i framtiden. Där medverkar bland annat Jonas Kanje, chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Anna Stenberg, Kanalchef på P4 Kristianstad, men även redaktionella ledare från Kristianstadsbladet och ETC/Fria Tidningar.

I digitala tältet kan du se hur vi arbetar med vår sajt och med sociala medier. Visste du att vi har filmade nyheter på Instagram varje dag? Eller att vi ofta lägger ut roliga filmer på våra facebook-konton. Lär dig hur du spelar in röstmeddelanden på din egen telefon som du skickar till oss på radion. Du får också prova att sitta i studion hos oss om du vill.

Vi har också ett programtält där du kan träffa våra programledare, mingla med gamla och nya radiomakare och prata med våra nyhetsuppläsare mellan varven.

Schemat för dagen:

Vi sänder alla våra program från scenen i vår trädgård kl. 06.00-17.35.

09.00-12.00 Guidade visningar i radiohuset, med möjlighet att själv prova att intervjuas i studion.

13.00-13.30 - Mats Andersson på SMHI och Conny Emmelin på Trafikredaktionen intervjuas om sitt arbete och svarar på frågor på scen.

13.33-14.20 - Journalistiken förr och nu - vad har hänt under de 40 år som P4 Kristianstad har funnits och vad väntar oss i framtiden?
Panelsamtal med Jonas Kanje, chefredaktör på Helsingborgs Dagblad och Anna Stenberg, Kanalchef på P4 Kristianstad, samt redaktionella ledare från Kristianstadsbladet och ETC/Fria Tidningar. Samtalet leds av Linda Everéus.

15.00-17.00 Guidade visningar i radiohuset, med möjlighet att själv prova att intervjuas i studion.

Mingel i trädgården, kaffe och kaka - hela sändningsdagen!

Varmt välkomna!

Kommer ni en grupp på fler än tio personer? Meddela gärna oss hur många ni är och hur dags ni planerar att komma. Det hjälper oss att planera. Ring 044 775 1241 eller mejla anna.maris@sverigesradio.se.

Under veckan planerar vi även utesändningar i Simrishamn, måndagen den 28/8 (kl. 10-13) och i Ängelholm, torsdagen den 31/8 (kl. 15-17.35).

Vårt 40-årsjubiléum kommer att märkas i radion hela veckan. Varje dag fokuserar vi på ett nytt årtionde. Under måndagen är temat 1977-86, tisdagen 1987-96, onsdagen 1997-06 och torsdagen 2007-16. På fredagen pratar vi om framtiden. Även i nyheterna kommer våra lyssnare att märka av vårt 40-årsjubiléum, där vi har ett fokus på förr och nu.

Missa inte att lyssna, följa oss på facebook, twitter och instagram!

I siffror

52 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

108 st

har besökt evenemanget på Kristianstad.com
Boenden närmast P4 Kristianstad Sveriges Radio natten mellan 13 och 14 December.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(P4 Kristianstad Sveriges Radio). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. P4 Kristianstad 40 År, P4 Kristianstad Sveriges Radio

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

December