• Evenemang idag
Lördag
23
September 2017
Lilla torg, SE-291 31 Kristianstad, Sverige Kristianstad

Astronomins Dag & Natt

Högskolan Kristianstad och ASAK bjuder in till en astronomisk dag, med föredrag på eftermiddagen samt visning av stjärnhimlen på kvällen.

Tema för Astronomins dag och natt 2017: Vintergatan
Vintergatan är vår hemgalax. Solen liksom alla natthimlens stjärnor tillhör Vintergatan, men galaxen syns dessutom som Vintergatsbandet. Just under sensommaren och början av hösten är det lättast att se – men bara från mörka platser.

Under Astronomins dag och natt 2017 väntas Vintergatan ligga i fokus för många evenemang – kolla i det växande programmet för Astronomins dag och natt.

Program:
Kl 10.00–14.00 Visning av solen med teleskop på Lilla Torg (i mån av väder).

Kl 17.00–18.00 Vintergatans hemligheter. Föreläsning av Urban Eriksson (HKR hus 6; följ skyltningen)

I alla tider har människor tittat upp mot natthimlen och sett alla stjärnor och planeter som finns där. Man har undrat vad dessa är och var dessa är. Man kan se ett område på himlen som sträcker sig över hela himlen – vintergatans band – och förundrats över vad det är. Idag vet vi att det är vår galax Vintergatan vi ser. Men trots denna kunskap undrar vi fortfarande vad som göms där ut bland stjärnorna. I detta föredrag avslöjar jag en del av de hemligheter som göms bland stjärnorna men också sånt som vi fortfarande inte förstår.

Kl 18.00–19.00 Mingel med något att äta (kräver föranmälan).

Kl 19.00 Tipsrunda från HKR till Observatoriet

Kl 19.00–21.00 Visning av Månen, stjärnhimlen och Observatoriet. I år visas även Upptäck universum en ny utställning om astronomi och rymden som Svenska astronomiska sällskapet lanserar i samband med Astronomins dag och natt 2017.

Arr: Högskolan Kristianstad och Astronomiska Sällskapet Aquila i Kristianstad (ASAK)

I siffror

16 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

20 st

har besökt evenemanget på Kristianstad.com

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November