• Evenemang idag
Lördag
17
Mars 2018
Kulturkvarteret Kristianstad Kristianstad

Elisabeth Melander

Lilla salen

En av Sveriges främsta jazzröster är tillbaka på scenen i en länge efterfrågad comeback, nu tillsammans med flera av landets mest meriterade jazzmusiker. Vi möter en komplett grupp där just rösten är ett viktigt instrument. Elisabeths Melanders själfullhet, varma uttryck och känsla tillsammans med en unik improvisationskonst präglar gruppen JazzAppear ... där spontanitet, samspel och glädje samsas.


Elisabeth Melander har en lång karriär bakom sig och genom åren har hon stått på de flesta av landets stora jazzscener – från välkända mindre grupper till storband. Raden av samarbeten är lång. Redan för 30 år sedan startade hon upp den första svenska utbildningen i moderna genrer på Musikhögskolan i Malmö, där flera av dagens aktuella jazzsångerskor är fostrade.

Elisabeth brinner för jazzen och har genom åren, som lektor i sång på Musikhögskolan i Malmö, gett sitt fokus till att fortsätta utbilda kommande generationers sångare. Under senaste året har hon även introducerat sångutbildning i jazz vid akademierna i Hanoi och Saigon.

- Rösten är mitt instrument och som sångare har jag alltid varit öppen för att ge mig på olika genrer och stilar. I JazzAppear utmanar jag mig själv på olika sätt som återspeglar min sång och mitt uttryck, därför föll titeln naturligt också för konsertens tema ... ...Reflections Of A Voice ... som också är titeln på mitt senaste album.

BILJETTINFO
225 kr (exkl. 25 kr serviceavgift)

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturkvarteret Kristianstad). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Elisabeth Melander, Kulturkvarteret Kristianstad

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj