• Evenemang idag
Måndag
5
Mars 2018
Kulturkvarteret Kristianstad Kristianstad

Snackbar: Olle Jönsson

Bistroscenen

Olle Jönsson i samtal med Kristianstadsbladets kulturredaktör Sune Johannesson


Olle Jönsson är född 1955, och uppvuxen i Kristianstad. I sitt uppmärksammade Sommar-program i radions P1 ägnar han en hel del åt sina uppväxtår, som inte alltid var de första ljuva åren. Endast 12 år gammal var han med om att starta det dansband som har kommit att bli hans liv, och som sedan många år är den svenska dansbandsscenens största: Lasse Stefanz.

Året var 1967, vilket under 2017 firades landet runt med en rad 50-årsjubilerande konserter. Den allra första hölls i Kristianstads Arena, för ett drygt år sedan. I oktober detta år mottog de även Kristianstadsbladets Kultur- och Nöjespris.

Karriären för bandet har gett flera framgångar med välkända hitlåtar, storsäljande album, priser, Melodifestivalen och massor av mil i turnébussen över hela Norden, men under senare år även en del omskrivna bråk i bandet. Idag är Olle Jönsson och Christer Ericsson bandets grundpelare med en countryinfluerad dansbandsmusik som sitt signum.

Olle Jönsson har på egen hand framfört flera duetter med andra kända artister (som Mikael Wiehe, Lotta Engberg och Plura). Han har även varit Sommarvärd i P1, vilket också gav en medverkan i Svt:s uppföljande program med några av Sommarvärdarna.

Idag bor han på landsbygden norr om Kristianstad.

Snackbar är ett samarbete mellan Musik i Syd, Stadsbiblioteket och Kristianstadsbladet. Intervju, samtal och diskussion står i fokus när Snackbar tar plats. Här får vi möjlighet att under tre tillfällen i vår möta intressanta personer med lokal anknytning och höra deras berättelser genom intervjuer på scen. Det blir både introduktion, intervju och möjlighet för eftersnack.

BILJETTPRIS
100 kr (exkl. 25 kr serviceavgift)

Snackbar i vår:
5 februari: Elísabeth "Beta" Gunnarsdottir
5 mars: Olle Jönsson
9 april: Salah Saleh

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturkvarteret Kristianstad). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Snackbar: Olle Jönsson, Kulturkvarteret Kristianstad

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj