• Evenemang idag
Tisdag
10
April 2018
Kulturkvarteret Kristianstad Kristianstad

Doc Lounge

Kulturkvarteret visar dokumentärfilm!

Vem du älskar och vart du jobbar är saker som många vuxna tar för givet att bestämma över själva i sina liv. Men tänk om du inte fick chansen för att alla andra såg dig som ett barn?


I nästan fyrtio år har en grupp vänner varit klasskompisar. En del av dem har överlevt sina föräldrar och de är fullt medvetna om att de gått på skolan längre än lärarna. De är jäkligt trötta på att vara studenter - de är vuxna individer som vill bli behandlade som vuxna individer. De har alltid trott att när deras föräldrar dör kommer de att kunna göra allt de inte varit tillåtna som att bo själva, köra bil, ha sex, gifta sig, bli föräldrar, ha ett riktigt jobb... men saker och ting kommer aldrig att förändras i deras liv och frustrationen växer. De har Down Syndrom och måste leva som om de fortfarande var tio år, trots att de snart fyller femtio!

Regissören Maite Alberdi skildrar dessa vuxnas mikrokosmos genom en intima observation, fritt från kommentarer.

Filmen är tänkvärd, känslosam, öppen och vacker. En feelgood-dokumentär som får en att ifrågasätta, vem är det egentligen som har mest att lära utav vem?

Regissör: Maite Alberdi
Produktionsland: Chile/Frankrike/Nederla?nderna
La?ngd: 82 min
Textning: Svenska

DOC LOUNGE POP UP
Under benämningen Doc Lounge Pop Up sänder Kulturkvarteret exklusiva dokumentärfilmer i Lilla salen. Första tillfället 6 februari gick under namnet Doc Lounge Live, vilket innebar att vi tillsammans med flera biografer och kulturhus samtidigt förhandsvisade musikdokumentären Punk Voyage, inklusive livesändning från Doc Lounge i Malmö med regissörer och specialinbjudna gäster. Tillfället 10 april är ingen regelrätt förhandsvisning, vi visar istället en av de filmer som hade premiär 2017.

I samarbete med Kristianstads Filmstudio och Kultur & fritid.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturkvarteret Kristianstad). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget.  Doc Lounge, Kulturkvarteret Kristianstad

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni