• Evenemang idag
Fredag
20
April 2018
Kulturkvarteret Kristianstad Kristianstad

Sumpstaden Slår Tillbaka!

För alla som inte vet det så lockar Kristianstad med turistmagneten "Lägsta punkten i Sverige, 2,41 meter under havsnivån". Mästartiteln hyllas med en astradig installation bakom en bensinmack nära E22:an. Besök avrådes vänligt, men bestämt.

"Sumpstaden slår tillbaka" är den fjärde uppsättningen i modern tid. En hyllning och skildring i ord och musik av en barndom och ungdom i Kristianstad. Föreställningen blev något av en succé när den spelades på Vita huset i Lund för specialinbjuden publik 3 februari i år. Nu är det dags för "Sumpstaden slår tillbaka" att komma hem. Fredag 20 april 2018 klockan 18 i Lilla salen i Kulturkvarteret i Kristianstad är det dags!

"För något år sedan sa min bästis Per-Axel till mig: "Lennart du måste skriva ner alla dina historier från vår barndom i Kristianstad. Du minns ju allt." Nåja, kanske inte allt. Här kommer ett gäng historier fritt ur minnet från mina unga år i Sumpstaden på 1960- och 1970-talet. Men det kunde ha hänt var som helst i Sverige. Eller inte. "

Lennart Ch har skrivit både pjäser och krogshower genom åren, samt dikter och noveller. Per-Axel har en bakgrund som turnerande improvisationsmusiker och har på senare år spelat i bland annat kyrkor och gjort magiska utomhusföreställningar.

Längd: ca: 2 timmar plus efterföljande samtal med artisterna

Text: Lennart Ch Svensson
Musik: Per-Axel Stenström

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturkvarteret Kristianstad). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sumpstaden Slår Tillbaka!, Kulturkvarteret Kristianstad

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni