Kristianstad Bokfestival är tillbaka på Kulturkvarteret i september. I år firar festivalen 20 år och passionen till böcker är större än någonsin tidigare!

När Kristianstad Bokfestival intar Kulturkvarteret den 6-8 september är det för 20:e året i följd. Årets festivaltema är 'Bokbegär' och programmet bjuder på bland annat mingel, lästips, författarbesök och sagostunder.

Invigningskvällen börjar med diktläsning av huspoeten Malte Persson. Även Daniel Sjölin och Jenny Lindh är på plats, som båda kommer berätta om sin passion till böcker och ge mängder av spännande boktips till besökarna. På fredagen fortsätter festivalen med författarbesök av bland andra Tomas Bannerhed, Maria Maunsbach, Maja Lundgren och Eva Ström som alla berättar om sina nya eldiga romaner. Även musikhäng med lokala musiker och filmvisning med regissörssnack står på programmet.

På lördagen är barnen i fokus som får sin alldeles egna festival i festivalen. Häng med på kreativ sagostund, möt en av författarna bakom populära ungdomsböckerna "Cirkeln, Eld & Nyckeln", lär dig mer om spioneri och gå på Sommarboken-kalas.