Allt från orientalisk konst till superstjärnan Mike Perry väntar när Kulturnatt Kristianstad är tillbaka den 24-25 maj.

Det börjar närma sig Kulturnatt i Kristianstad och hela programmet finns nu till beskådning. I år kan Kristianstadsborna se fram emot både återkommande favoriter och flera spännande nyheter. Bland annat så arrangeras Live Green numera i samband med Kulturnatt.

- Live Green är en ungdomsdriven festival med fokus på hållbarhet. Det bli konserter, mat och bytesmarknad vid Kulturkvarteret. Vi är glada och stolta över att Live Green väljer att komma hit, säger David R Andersson, projektledare Kulturnatt.

Ytterligare programpunkter under årets Kulturnatt är en irländsk dansworkshop, författarsamtal och gratis bokutdelning med målsättningen att skapa Kristianstads största bokcirkel. På musikscenerna ser vi inga mindre än svenska popundret Thomas Stenström och internationella storstjärnan Mike Perry.

- Det är ett brett och spännande program vi presenterar för årets Kulturnatt. Bland annat invigs en nationell utställning om skateboardkulturen, Christianstad Symfoniker bjuder på musik från vita duken, det blir barndans i Hälsoträdgården och filmmuseet visar kortfilmer både inne och ute på terrassen om vädret tillåter, berättar David R Andersson.