Är du ute efter tips på aktiviteter för stora och små barn? Kolla in vår sammanställning över roliga aktiviteter för hela familjen.

Ibland kan det vara svårt att veta vad man ska hitta på med familjen en ledig dag. Här har vi samlat en rad olika tips på familjevänliga aktiviteter som Kristianstad har att bjuda på.

Ett alternativ som alltid fungerar för både stora och små är att besöka någon av stadens parker. I centrala Kristianstad hittar du Tivoliparken – och här finns det någonting för de flesta! Parken är en grön oas med en historisk miljö och det finns bland annat en lekplats med vattentema. Du hittar promenadsslingor och möjlighet till kortare motionsrundor, och har du tur kanske något spännande evenemang går av stapeln på scen.

Om ni istället är intresserade av att hitta på någonting inomhus är Tivolibadet en bra idé.

Hit kan du ta med dig hela familjen, det finns både barnbassäng, en djupare bassäng, trampoliner och vattenrutschkana. Eller varför inte slappna av en stund i bubbelpoolen eller bastun?

Har du barn med gott om spring i benen? På Leos Lekland i Kristianstad finns alla chanser till en lekfylld dag. Här finns allt från klätterställningar och bollhav till cyklar och rutschkanor. På Leos Lekland hittar du även en särskild yta som är anpassat för små barn, och det finns dessutom både café och restaurang som passar perfekt när energidepåerna behöver fyllas på efter mycket bus och spring.

När vårsolen börjar visa sig kan det kanske passa bra med en utomhusaktivitet – som exempelvis ett besök på Öllsjö Frisbeegolfbana. Ta en tur hit med vänner eller familj och utmana varandra på banan som består av nio hål.

Om du har lite större barn i familjen kan ett besök på Laserdome bli en succé. Här finns också möjlighet att exempelvis ordna kalas.