7-10
Jul 2016
Kristianstad Karting Klubb Kristianstad

SM Karting

Årets SM/RM tävling körs på Kristianstad Kartingklubbs internationella anläggning Åsum Ring den 7-10 juli.
Senare i höst, i början av september körs även VM där, något som inte gjorts i Sverige sedan 1984!
I årets SM där ca 200 förare kör kan vi redan uppmärksamma att Världseliten kommer att vara på plats! Sveriges egen EM vinnare och VM tvåa i KZ2 år 2015 Joel Johansson kommer säkert att göra allt för att vinna SM titeln. Våra svenska förare som verkligen visar framfötterna internationellt kommer också att vara på plats för att tävla om medaljerna. Noah Milell, Simon Ohlin, Douglas Lundberg, Viktor Öberg, Benjamin Törnqvist, Emil Skärås, och Alexander Dahlberg är bara några förhandsfavoriter av det stora startfältet.
Det kommer många internationella förare i KZ2 som Davide Foré, Bas Lammers, Anthony Abbasse och Jeremy Iglesias som tillhör den yttersta världseliten.
I KFJ ser vi svenska förare med internationell erfarenhet som Sebastian Persson, Danel Vebster, Isac Blomqvist, Gabriel Nord som säkert kommer att göra upp om medaljerna i den starka truppen med många startande.
Den nya internationella klassen OK ser vi med spänning på att det blir ett bra startfält. OK motorerna lovordas av förare och tekniker för sin häftiga karaktär och tillförlitlighet. Ett bra beslut av CIK-FIA att göra motorerna enklare utan koppling och elsystem för att göra klassen så jämn som möjligt.
I JRM körs Junior 125 som är en enhetsklass med Rotaxmotorer som nu har varit med några år och växer stadigt varje år. Nytt för i år är Senior 125 som egentligen är fortsättningen av Junior 125 men med flera motoralternativ och har RM status.
Inbjudningsklass till årets SM/RM är Junior 60 som brukligt har stora startfält.
Hjärtligt välkomna till årets SM/RM i Kristianstad för att få uppleva fart och spänning på högsta nivå.
Biljetter köpes i entrén. Barn under 15 år går in gratis.
Fredagen: 50kr
Lördagen: 100kr
Söndagen: 100kr
Weekendpass: 200kr
Go Karting!

I siffror

14 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1950 st

har besökt evenemanget på Kristianstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kristianstad Karting Klubb). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. SM Karting, Kristianstad Karting Klubb

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli