Lördag
14
Juli 2018
Tivoliparken Kristianstad Kristianstad

Kristianstad Rockfest

I sommar, närmare bestämt lördagen den 14 juli arrangeras för andra året Kristianstads nya musikfest och mötesplats för rockälskare som kommer bjuda på framträdande från såväl etablerade som lite mindre etablerade akter.


*** THE SOUNDS ***
15 år efter debutskivan ”Living in America” släppte The Sounds i somras den nya EP:n ”The Tales That We Tell”. Under åren däremellan har bandet levererat hit på hit samt gjort fler frenetiska succéspelningar än vad någon kan räkna till.

”Hit Me”, ”Living In America”, ”Painted By Numbers”, ”No One Sleeps When I’m Awake” och ”Shake Shake Shake” för att nämna några – listan över The Sounds toppsinglar kan knäcka de flesta Greatest Hits-samlingar. Förra året fick hitfamiljen tillökning av singeln ”Thrill”, som även finns med på The Sounds aktuella EP ”The Tales That We Tell”.

Genom att kombinera driven indierock med oemotståndliga synthslingor samt fronta allting med en högenergisk sångerska hittade The Sounds sitt magiska recept i Helsingborg under 90-talets slutspurt. Då de tre år senare albumdebuterade var succén ett faktum: Först Sverige, sen USA och resten av världen – alla ville ha en del av bandet.

I sommar intar bandet Kristianstad Rockfest för ett explosivt framträdande!

Mer om bandet
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0W2XAE5AnBWqcGNhfupEOU?si=2WCJjcsvRGGZCHsNJreufQ
Facebook: https://www.facebook.com/thesounds/
Hemsida: http://the-sounds.com/


*** ASTA KASK ***
Asta Kask firar 40 år som band!
1978 ställde sig fyra gossar, som skulle komma att bli Asta Kask, i en källarlokal i Töreboda. Det var där, i replokalen Kloaken, soundet skapades som skulle komma att lämna avtryck på den svenska och internationella punkscenen i generationer. Snabb, förbannad och smittsamt melodiös hardcorepunk.

Under sin första aktiva period (1978-1986) spottade de ut EP-skivor på löpande band och spelade land och rike runt. Under det som var tänkt som en kort ”hämnd” 2003, hittade de tillbaka till varandra. Sedan dess har de kört på och gjort ett gäng singlar, två fullängdare och massor av gigs. Asta Kask har verkligen cementerat sig som ett aldrig tröttnande, energifyllt liveband på hemmaplan och på scener i bland annat Japan, Colombia, USA, Spanien och Tyskland.

2018 är bandet åter igen aktuella med en turné för att ventilera sin ilska och sin passion för 2-taktspunk – redo att leverera 40 års erfarenhet av ”Rock mot svinen”. Med sig i bagaget har man dessutom efterlängtat nytt material och, så klart, klassiker från hela sin karriär.

Asta Kask satsar knappast på att vinna pris som ”årets nykomling” och 2018 kommer att vara året då Asta Kask som vanligt spelar som om det är det sista dom gör- och det är inte värt att missa!

Mer om bandet
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5rGLwYZPJr2rUTiDk5JoWX?si=U9QdXth8SC6lyiHVLURIvw
Facebook: https://www.facebook.com/astakaskofficial/
Hemsida: http://www.astakask.com/


*** ELEINE ***
Förföriskt, stilistiskt och monumentalt – det hypade svenska symfoniskametalbandet ELEINE lyckas alltid att leverera en show som fångar sin publik genomatt förföra och slå dem med en enorm känsla av förundran.
Eleine bjuder in dig till en annan värld med deras tyngre symfoniska metal,förföriska sång och orientala influenser.
Eleine albumdebiterade 2015 och släppte sin efterlängtade uppföljare "Until The End" i Februari 2018 och har sedan dess haft flertalet hyllade spelningarmed bra recensioner.

Sweden Rock Magazine 8/10- ”det går liksom inte att låta bli att fascineras och fängslas”

Rockbladet 10/10- ” Vid spelningens slut måste jag fråga mig själv, hände detta verkligen på riktigt?”

Eleine har turnerat delar av Europa med Moonspell och The Foreshadowing samtmed W.A.S.P i Sverige.

Mer om bandet
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2L2rV1gDa17HwFcFCWBIAx?si=dHS98Q5xQnWc4ub4oIOElw
Facebook: https://www.facebook.com/eleineofficial
Hemsida: https://www.eleine.com/


*** DKMM ***
DKMM är ett rock- och metalband från Kristianstad som blandar covers och eget material med influenser från bl.a. Iron Maiden, ZZ top, Ebba Grön och DIO.

Bandet består av fyra killar med olika funktionsvarianter. Bandet är en del av Kulturverksamheten inom Stöd och Service verkasmaheten som drivs på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad.


*** SUNGEN ***
Årets konferencier för Kristianstad Rockfest:
En lång dåre, med långhåre'.

Sveriges kanske enda, och därmed absolut hetaste Hårdrockskomiker, "Sungen"

Han spred uttrycket "Hårdrocksfredag" rakt in i det Svenska folkhemmet, och är numer en välkänd profil på sociala medier.

De flesta har hört hans hårt rockade Julhymn 'God Jävla Jul', och många har sett och

hyllat de intervjuer Sungen gjort med ett flertal ur Sveriges hårdrockselit.

Facebook: https://www.facebook.com/Sungen99
Instagram: https://www.instagram.com/sungen666
Spotify: http://spoti.fi/2ADLPLd

FLER AKTER TILLKOMMER >>>>>>>

TIDER / BILJETTER
Insläpp: 12:00
Förköp: 395kr (Medlem 295kr) via www.tickster.com, Kompakt Disk, Coop city och Direkten ombud.
Mer info om biljetter och evenemanget finns på: www.kristianstadrockfest.se

I siffror

233 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

2776 st

har besökt evenemanget på Kristianstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tivoliparken Kristianstad). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kristianstad Rockfest, Tivoliparken Kristianstad

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter