Om Kristianstad

Trevliga Kristianstad är staden som tilltalar alla. Här finns nämligen plats för både avkoppling och fartfyllda shoppingrundor på stan.

Trevliga Kristianstad är staden som tilltalar alla. Här finns nämligen plats för både avkoppling och fartfyllda shoppingrundor på stan. Välj mellan att bo i en mysig stuga i skogsbrynet med havet som granne, eller att befinna dig mitt i Kristianstads centrum där kultur, shopping och god mat står i fokus. Är du speciellt ute efter att vidga dina kulturella vyer så är Kristianstad definitivt staden för dig.Här finns teatrar, konserthus, regionmuseum och filmmuseum, kulturhus samt två konsthallar. Dessutom spelar musiken en viktig roll i vår kommun vilket du kommer att märka på vårt breda musikutbud. Kristianstads kommun tillhör en av de snabbast växande regionerna i norra Europa: Öresundsregionen, och härifrån, via Öresundsbron, når du Köpenhamn på mindre än två timmar. Och vi gränsar också till Östersjön vilket ger oss en naturlig närhet till de Baltiska länderna. Allt detta gör Kristianstad till en stad full med affärsmöjligheter. Välkommen att upptäcka Kristianstads härliga atmosfär.


StadsfaktaKommunfullmäktiges ordförande: Erna Arhag

Region: Skåne

Invånare i Kristianstads kommun: 77 977

Invånare i centralorten: cirka 29 000

Total yta: 1 346 km² med vattendragen inräknade, vilket gör Kristianstad till Skånes, till ytan, största kommun

Riktnummer: 044

Flygplats: Från Kristianstad Flygplats tar du dig snabbt in till centrum med buss, taxi eller bil

Tågstation: Kristianstad tågstation


Ta sig hitVilken form av transport du än väljer för att nå Kristianstad är det alltid smidigt och lätt att komma hit.Med flyg
Om du vill ta dig till Kristianstad med flyg så landar du på Kristianstad Airport i Everöd. Härifrån når du Kristianstads centrum med taxi, buss, flygtaxi eller hyrbil på 15 minuter. Kommer du från Stockholm kan du åka direkt till Kristianstad med flygbolaget Skyways, vilket har sträckan Stockholm Arlanda-Kristianstad.Med tåg
Mellan sträckan Stockholm-Malmö kan du från Hässleholm komma till Kristianstad med antingen Kustpilen eller Öresundståg på 20 minuter.
Med buss
Då du nått Skåne tar Skånetrafikens bussar dig till Kristianstad vilken skånsk ort du än befinner dig på.Taxi
Det finns olika taxibolag att välja mellan och de har alla olika prissättningar.
Tänk också på att inte åka svarttaxi, vilket alltid är riskfyllt.Buss
Inom Kristianstad kör de gröna stadsbussarna kontinuerligt.Cykel
I Kristianstads kommun är cykeln det främsta transportmedel vi använder oss av då vi ska resa kortare sträckor. Därför har vi också väl utvecklade, bra fungerande och framför allt trygga cykelvägar att ta sig fram på. Det finns även cykeluthyrnig!