20-21
Maj 2016
Kulturkvarteret Kristianstad Kristianstad

Kulturnatt

För tredje året i rad arrangeras Kulturnatt Kristianstad.

På Kulturkvarteret händer det här!

Fri entré på allt!


Fredag 20 maj kl. 16.30-24.00
Café & Bistro har öppet mellan 16.30-24.00 och serverar en specialkomponerad meny för just Kulturnatten.
• Halloumiburgare med picklad rödlök, srirachamajonnäs & avokado. Serveras med enkel sallad 100 kr
• Räkmacka 90 kr
• Banh mi 60 kr
• Nachos med guaccamole & pico di gallo 50 kr
• Chips 20 kr
• Oliver 25 kr
• Nötter 20 kr

15.00
Vernissage
Biblioteket

Vernissage för konstutställningen: Uppåt väggarna – fantasi eller verklighet. Eva Axelsson – olja.


16.15
Pianokonsert med Musikskolan
Lilla salen

Musikskolans äldre pianoelever bjuder på en stämningsfull musikstund

17.00
Magi i Bokskogen med pyssel på temat Mys och rys.
Stadsbibliotekets barnavdelning

17.00
Författarbesök – Fackboksförfattaren David Jonsson pratar om sin bok Magsmart.
Lilla salen

Magen har gått från att vara lite av ett bortglömt organsystem till att vara centrum för den hetaste forskningen i näringslära och hälsa. Mycket av den ohälsa vi ser idag verkar ha sitt ursprung i magen och genom att ta hand om din mage kan du också må bättre i hela kroppen. David Jonsson är näringsfysiolog med speciellt intresse för mage och tarm.

18.00
Vernissage med Konstskolans Vänner
Foajén

Konstutställning i Kulturkvarteret! Konstskolans Vänner visar akryl- och akvarellmåleri, grafik, foto och skulptur. Du träffar under båda dagarna, den 20- och 21 maj, konstnärer som berättar och informerar såväl om konsten som om föreningsverksamheten.


18.20
Dans
Lilla salen

DansTeaterCompaniet bjuder på dans med titeln En av oss – i svart och vitt, en föreställning som speglar människans mörka och ljusa sida. DansTeaterCompaniet har funnits i Kristianstad sedan år 2001 och är en ideell förening som i sina produktioner vill betona dansens konstnärliga värden.

Koreograf: Marianne Wikström
Medverkande: Anne Kemppainen Nilsson, Virginija Kulikauskaite, Emma Kvant, Helena Nyholm, Anna Sundgren och Annika Tsilfidou.

18.45
Författarbesök – Therese Uddenfedlt pratar om sin bok Gratislunchen.
Lilla salen

Therese kommer a

tt prata om vilken stor del oljan har i våra liv, utan att vi ägnar det en tanke. Fossila bränslen ligger till grund för vår bekväma levnadsstandard. Oljan är en viktig komponent i många av våra prylar, och den gör det möjligt för oss att bygga sol- och vindkraftverk. Hur ska det då gå när vi ska fasa ut dem? Therese är journalist med en bakgrund på SR:s och SVT:s kulturredaktion.

20.00
Dans
Lilla salen

DansTeaterCompaniet bjuder på dans med titeln En av oss – i svart och vitt.

Läs mer under punkten kl. 18.20.

20.20
Earthman and Jam – Ett rockigt coverband från Kristianstad
scenen i Café & Bistro

Medverkande: Lina Alfonsson, Harald Eliasson, Nils Dahlberg, Emil Lindell-Johansson, Matteus Willysson, Corina Nuca

21.30
Djurparken
Lilla salen

Gruppen Djurparken står inför sitt stora genombrott. De har redan uppmärksammats för sina låtar Under och Röster och är nu aktuella med nya singeln När ingen annan ser. Djurparken, som består av artisterna och låtskrivarna David Lexholm, Jesper ”Jeepstarr” Trodal, Basse Davidsson samt producentduon Anthon Johansson och Gustav Elveros har lika många influenser och skilda musikstilar som medlemmar i gruppen. Att beskriva deras genre är också närmast omöjligt då gruppen bokstavligen gjort det till sin grej att ha hela världen som inspirationskälla för sin musik.

22.30
Bara Jonson and Free
scenen i Café & Bistro

Musiken har tagit dem till skivstudios i New York och Tyskland, men det är i händerna på Jill Johnsons återkommande producent Amir Aly hemma i Skåne som folk/country/pop-duon Bara Jonson & Free tar nästa steg mot sin internationella publik. Artisten Bara Jonson blev internationellt uppmärksammad 2011 genom Emmy-nominerade HBO-dokumentären”When Strangers Click” där han även bidrog med låten Far’n Away. Malin Östh hade ett förflutet som såväl jazz- som hårdrockssångerska när hon 2011 bildade duon Bara Jonson & Free tillsammans med Jonas Tancred. Sedan dess är dom ett givet inslag på livescenerna runtom i Skåne och hemtrakterna kring Kristianstad. 2014 kom första gemensamma plattan Med en dåres envishet. Deras medryckande folk/country/pop går hem i breda lager – inte minst hos den egna och stora publikgenerationen som har gått ut och lyssnat på livemusik sedan 70- och 80-talen, som fortfarande köper skivor och samtidigt har växt upp med de digitala möjligheterna.

Lördag 21 maj kl. 17.00-24.00

Café&Bistro har öppet mellan 17.00-24.00 och serverar en specialkomponerad meny för just Kulturnatten.

17.30
Johanna Söderströms Kvartett
scenen i Café & Bistro

Denna jazzkvartett från Kristianstad bjuder på en blandad repertoar av jazz, bossanova och lounge. Tänk Jan Johansson, Stan Getz och Norah Jones så är du nästan där. För att komma hela vägen fram får du helt enkelt svänga förbi Kulturkvarteret. Medverkar gör Johanna Söderström, Veronika Åkerström, Amanda Karström och Adam Rosenqvist.


18.30
Spoken word
Lilla salen

Mer info kommer inom kort.

19.45
Quiz med Kristoffer Jonzon
Lilla salen

Quizmaster Kristoffer Jonzon håller till vardags i quiz på Mejeriet i Lund samt Babel i Malmö. Nu tar han med sitt piano, sina frågekort och sina lekar till Kristianstad för att ta pulsen på allmänbildningen i norra Skåne! Det blir frågor om allt från popmusik till sport via politik och vetenskap. Dessutom roliga inslag som VAD FINNS I PÅSEN? FLYTER DEN? GISSA 40-TALISTEN m.m.

21.00
DROPCA – (dj-set)
scenen i Café & Bistro

Efter att ha levererat produktioner till några av de största svenska och internationella reggaeartisterna, som genererat över 10 miljoner plays på Spotify, ägnar duon sig nu åt en djupdykning i den elektroniska dansvärlden. Både remixer och egna produktioner från DROPCA har uppmärksammats av Sveriges Radios musikredaktörer Linda Nordeman och Pelle Moeld och spelats i P3:s specialprogram för dansmusik, Fredagsmixen.

DJ och producent-duon DROPCA tar alla på en resa med hjärtat i Kingston, kroppen i Berlin, genom Londons hjärna och in i det djupa södra Sverige. Egna house, garage, tech, reggae & dancehall-produktioner tillsammans med ny och gammal dansmusik, ger ett DJ set som är oemotståndligt för höfter, ben, fötter, bröstkorg och själ.

21.30
Ana Diaz
Lilla salen

Ana Diaz har en lång karriär bakom sig som internationell låtskrivare. Hon har jobbat med och skrivit för namn som Britney Spears, Wyclef, One Direction, David Guetta, Sounwave (producenten bakom Kendrick Lamar), Rami Yacoub, med flera. Hon har dock alltid haft en fot kvar i Sverige och återkommit för samarbeten med namn som Kleerup, Loreen, Agnes, Daniel Adams-Ray, Marcus Price och Petter. Nu är Ana Diaz själv aktuell som artist, med texter på svenska. Hösten 2015 debuterade hon med singeln Fyll upp mitt glas nu via hennes nystartade etikett WINWIN RECORDINGS. Festivalrykten kallar Ana ”Sveriges förmodade nästa popstjärna” och journalisten Annah Björk har redan uppmärksammat henne i SVT och BON.

22.15
DROPCA fortsätter
på scenen i Café & Bistro

I siffror

12 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1812 st

har besökt evenemanget på Kristianstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturkvarteret Kristianstad). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kulturnatt, Kulturkvarteret Kristianstad

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December