Lördag
15
Juli 2017
Tivoliparken Kristianstad

Kristianstad Rockfest

I sommar, närmare bestämt lördagen den 15 juli arrangeras Kristianstads nya musikfest och mötesplats för rockälskare som kommer bjuda på framträdande från såväl etablerade som lite mindre etablerade akter.

HARDCORE SUPERSTAR
Hardcore Superstar behöver egentligen ingen närmre presentation de har med sin kombination av trashmetal och sleazerock ett unikt sound och med låtar som stundtals är hårda och aggresiva men medryckande, melodiösa melodier intagit en självklar plats i rock-världen.

Debutalbumet It’s only rock’n’roll blev väl mottaget av press och publik och gav dem även en plats som förband på Motörheads skandinavienturné men det var med uppföljaren Bad Sneakers and a Pina Colada från år 2000 innehöll låtar som Liberation, Have you been around och hitsingeln Someone special som det stora genombrottet kom både internationellt och nationellt. Bandets positiva karriärskurva höll i sig och de fick efter det tredje albumet möjligheten att öppna AC/DCs utsålda Ullevispelning inför mer än 50000 i publiken.

2010 gav Hardcore Superstar sitt sjätte album, Split your lip, ett album som blev hyllat av de största tidningarna och en stor publikfavorit. Moonshine, den första singeln från plattan, sålde platina och blev en stor radiohit.

Till det senaste albumet HCSS triggades bandet av ett fan som gav dem en inspelning de gjort för tjugo år sedan att söka sig tillbaka till sina rötter. Lust, hunger och ungdomliga längtan över att ta över världen kom åter till deras hjärtan och resulterade i en rå och skitig historia som plockar fram det bästa från det som är Hardcore Superstars signum av ösig sleaze och röjjig partyrock.

Mer om bandet
Spotify:https://open.spotify.com/artist/57b3sKD9pGilMb2QlMqArq
Facebook:https://www.facebook.com/OfficialHardcoreSuperstar
Hemsida:http://www.hardcoresuperstar.com/

CORRODED
Corroded är en av Sveriges mest etablerade hårdrocks-akter, belönade med guldskiva, flerfaldigt nominerade i Sveriges största rockgala (Bandit Rock Awards), bandet bakom soundtracket till ”battlefield 4” och nu på gång med att ge ut sitt fjärde album Defcon Zero.
Bandet bildades i Ånge för 11 år sedan och har dess gjort en så väl nationell som internationell resa.
I sommar intar bandet Kristianstad Rockfest för ett explosivt framträdande!

Mer om bandet
Spotify: https://open.spotify.com/artist/2vH7B6YvHO3AHVb9R8bYi8
Facebook: https://www.facebook.com/corrodedsweden

CHARTA 77
I trappan utanför dansgolvet i Köpings Folkets Park bildades Charta 77 för att ha kul och att strunta i vad andra tycker om musiken, ingen av medlemmarna visste då att det skulle bli en av Sveriges mest långlivade och betydelsefulla punkgrupper. Under den nu drygt 30 år långa karriären för bandet, har punkhits som Lilla björn och lilla tiger, Vykort från Rio, Herrarna i Sandlådan, Grisfesten och Ensam Kvar släppts.

Mer om bandet
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4l3QLs54bIREe8aDr8o3Iq
Facebook: https://www.facebook.com/charta77band
Hemsida: http://charta77.se/

BOMBUS
Historien om Göteborgsbandet Bombus startades av några vänner med samma besatthet för hård musik. Tillsammans har de format sin egna unika stil av metal med ett grymt och modernt sound som samtidigt har en distinkt touch av gårdagens hjältar såsom Entombed, Motörhead och Metallica.
Senaste skivan ”Repeat until death” som släpptes 2016 blev väl mottagen av kritikerkåren och resulterade i nominering för bästa Rock/Metal på P3-Guld.

Mer om bandet
Spotify:https://open.spotify.com/artist/3PasuDKJ3UrBlLly6Lih4V
Facebook:https://www.facebook.com/bombusmusic/
Hemsida:http://www.bombusmusic.com/

THE DAHMERS
Punkens primitiva energi möter blixtrande rockgitarrer, 60-talets "catchiga" popmelodier med texter som tagna ur Dario Argentos filmer – så kan man kortfattat beskriva det lokala bandet The Dahmers. Sedan debuten ‘Demons’ 2014 har bandet hunnit sprida skräck från allt mellan Luleå i norr till småhålor i centraleuropa. Den 24e Mars släpper bandet sitt andra album "In The Dead Of Night" på Lövely Records. Det kommer bjudas på både gammal och ny dansant garagerock så gör dig redo för The Dahmers knivskarpa melodier och adrenalinfyllda show.

Mer om bandet
Spotify: https://open.spotify.com/artist/46fmict1UwKlYOmR0huWaG
Facebook: https://www.facebook.com/Dahmers/

HEAVY TIGER
Heavy Tiger är ett band med sina musikaliska rötter i 60 och 70-talet. Melodier och riff som sätter sig direkt kombinerade med ett sväng man inte trodde fanns och med 100% attityd. Trots sin unga ålder har Maja Linn, Astrid Carsbring och Sara Frendin hunnit med ett flitigt spelande i hela Skandinavien och i både England och Spanien, både på egen hand och med band som Dundertåget, The Soundtrack Of Our Lives och Imperial State Electric.

Bandet har givit ut den kritikerrosade EP’n Talk of the Town och debutalbumet Saigon Kiss på tyska skivbolaget High Roller Records. 2016 släpptes äntligen musik inför kommande albumet. Singeln, med titeln Devil May Care är skriven till Heavy Tiger av ingen mindre än Ola Salo.

Många svär på att Heavy Tiger är landets bästa liveakt, och nog förstår man dem. Med sin alldeles unika mix av explosivitet och scenisk närvaro, fyrar trion av häpnadsväckande shower som inte lämnar någon oberörd.

Mer om bandet
Spotify: https://open.spotify.com/artist/3zZNG4PLU2SshTX3je1YNi
Facebook: https://sv-se.facebook.com/heavytigermusic/
Hemsida: http://www.heavytiger.com/home/index.html

DARK CONTINENT
Att inte vila på gamla lagrar sägs vara av godo. Det finns ett förr, det finns ett nu.
Någon gång under mitten på 80 talet bildades Dark Continent. Efter nästan tio år, två fullängdsalbum ett antal singlar, turnéer, MTV videos, jublande kritiker och fans hade bandet nått vägs ände. När Dark Continent sedan under devisen “Återuppstå och dö” 2013 återföddes var tanken att göra en smash-and-grab-kupp in i samtiden och sen raskt och hedersamt dra sig tillbaka in i det förgångnas skuggor – så blev inte fallet.

Dark Continent har tryckt in återställningsknappen, satt parametrarna på noll, justerat startblocken, tagit nytt sikte och med kraft gett sig ut i ett okänt nu.
Ett nu där det drygt tre år efter nystarten kan konstateras att allt det som förmodades vara sagt, allt det förmodades vara gjort, inte på långa vägar överensstämde med verkligheten.
Bandet är förvånat. Fansen likaså. Och det är där någonstans nyckeln till denna fortsättning har sin grund. Efter återfödelsen har kreativitieten flödat: 2 nya singlar under 2015; Vertigo tillsammans med Maja Gullstrand och Hotel life and tonic drinks, Utan att vila släppte Dark Continent 2015 en 5 spårs EP – Extended Play. Skivan är inspelad i Tambourine Studios i Malmö med Ludwig Böss (Ray Wonder Band of horses) som inspelningsproducent. Våren 2016 släppte Dark Continent en tung cover på Robyn låten Dancing on my own. Och i slutet av 2016 är bandet tillbaka – igen och levererar en 2 spårs singel ”Sleep Tonight/ Election Day”

I och med detta tar DC ett steg vidare, kanske två! Idogt turnerande gjorde bandet till ett av de mer omtalade live namnen på den svenska indiependentscenen under 80 och tidiga 90 talet och man har nu tagit ytterligare ett kliv även live, En show utöver det vanliga där det visuella får spela en ännu större roll än förr.

Mer info bandet
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7cw2RfeJPi8KAbHUu0xZ7y
Facebook: https://www.facebook.com/darkcontinentsweden/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCR6ximWLBCukXDnVmC892eg

ARTMADE
Artmade bildades år 2000 och har 8 egenproducerade skivor och 17 års turnerande i bagaget. Bandet startade som ett sjumanna-band och består idag av fem medlemmar - Jon, Love, Per, Axel och Johan.
Artmade har sålt 6000 album och man kan hitta bandets musik på 35 olika nätbutiker och streamingtjänster över hela världen. Artmade har dessutom samarbete med ett antal internationella företag som bidrar till att sprida bandets musik. Via dessa företag har Artmade bland annat knutit ett antal reklamkontrakt där bandets musik levererats till HTC, Lego, Hot Wheels, Discovery Channel, Travel Channel och Nickelodeon med flera.

Mer info bandet
Spotify:https://open.spotify.com/artist/6TU2uZUBgqBXrhNo5zzyuR
Facebook:https://www.facebook.com/OartmadeO/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCRZrpE0Tmm-Y4CFgxQU6bwg

WASTELAND SKILLS
Wasteland Skills - ”Svensk metal med en touch av metalcore, catchiga låtar med grymma rytmer, levande och färgstarka”. Med de orden från final-juryn i tävlingen Bandit Unsigned hösten 2009, drygt år efter att bandet startat, kom bandets karriär i rullning rejält.

Bandets debutalbum "Beyond the Barrier" tog bandet på en lång resa med många spelningar, en mängd nya fans världen över, festival- och förbandsspelningar med bl.a The Haunted och en Europaturné med Mnemic, Hatesphere och Sybreed.

Omsorg lades på uppföljaren ”Still Awake” och titeln kan ses som ett lite ironiskt svar till de som undrat. Albumet beskrevs av bandets låtskrivare Andreas Pettersson som en fördjupning och tolkning av bandets tankar om en postapokalyptisk framtid, en värld vi alla funderar över, men också något att helt enkelt headbanga till. Med tunga riff, svängiga melodier och elektroniska partier i bakgrunden skaps en nästintill filmisk känsla som får en att fundera på vad som ligger bakom den lite halvmörka lyriken framförd med både aggressiv growl och rockig sång av bandets sångare Andreas Ohlsson. Med albumet ”Still Awake” kom nya framgångar och en ny Europaturné med bl.a. Raunchy.

Wasteland Skills jobbar på ett nytt album, och en ny Europaturné är på gång till hösten.

"Dynamic and catchy metalcore from the Swedish wastelands. Perfect soundtrack for a Bear Grylls to survive in such nasty enviroment - Simone Bertozzi, Mnemic"

Mer info bandet
Spotify:https://open.spotify.com/artist/1u6quozPhp1b5yqQ9pVkOb
Facebook:
https://www.facebook.com/wastelandskills
Hemsida: http://www.wastelandskills.com/
Youtube:https://www.youtube.com/user/WastelandSkills

DUST BOWL JOKIES
Dust Bowl Jokies grundades 2011 och har sen dess hunnit släppa två album, turnéra Europa runt flera gånger om (bl.a. som förband åt The Quireboys) och spelat på Sweden Rock Festival i hemstaden Sölvesborg. De spelar klassisk rock 'n' roll, inspirerad av Aerosmith och The Rolling Stones med refränger som etsar sig fast - och är ett ruggigt bra liveband!

Mer info bandet
Spotify:https://open.spotify.com/artist/4ctqHPZSLWNMNd8Qwcjzcj
Hemsida: http://www.dustbowljokies.com/
Facebook:https://www.facebook.com/dustbowljokies
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCUUXscUOyvFDsp05dYGNXlQ

LINUS FLINK
Linus Flink – Kristianstadsångaren och låtskrivaren startade sin musikaliska karriär i rockbandet ”Kirayatale” och har sedan dess varit med i ett flertal band, föreställningar och musikalen ”Aida”.

Mer allmänt känd i Kristianstad blev Linus Flink när han i samarbete med IFK Kristianstad gjorde klubbhymnen ”Brandgula Hjärtan” en låt som spelats flitigt i många sammanhang, toppat bl.a. iTunes downloadlista och som även fick nationell uppmärksamhet när den kom in på P3s digilista.

Under 2015 släppte Linus Flink sin debutskiva som soloartist, albumet ”Cirkus Flink” är producerat av Josef Underdal.

Mer info bandet
Spotify:https://open.spotify.com/artist/0ecIZOpGkwgau5WYfePW1e
Facebook:https://www.facebook.com/linusflinkofficial

MIDDLEMANTRA
Efter att ha spelat musik i olika konstellationer största delen av sina vuxna liv startade 2016 bröderna Josef, Jacob och Adrian Underdal tillsammans med trummisen Arvid Nilsson bandet Middlemantra och släppte EP'n "Menú Del Dia".

Idén var ett kompromisslöst och icke nichat rockprojekt med låtar, melodier och spelnerv i fokus. Rå, ärlig musik och livespelningar innehållande mycket dynamik. Från lågmäld skörhet till brutalt och energiskt slammer. Att skapa en känsla av att musiken lever sitt eget liv utan fyrkantiga ramar. Detta var idén, vad resultatet blev är upp till publiken att bedöma.

Mer info bandet
Spotify:https://open.spotify.com/artist/5bDDKRcw4ikyk8Adh8LW1o
Facebook:https://www.facebook.com/middlemantraofficial
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCVAtmLbBdPck8-8gKUN5tEQ

MOTHER MERSY
"Med influenser från Led Zeppelin, Graveyard, Queen, Aerosmith, Rival Sons och Free tar det här unga Malmöbaserade bandet, Mother Mersy, likt reinkarnerade från ett annat årtionde, oss till en musikalisk arena som doftar bluesig rock och 70-tal. 2015 singeldebuterade bandet med ”Devils´Water”, i år släpptes den efterlängtade EP´n “Mother Mersy”där dessa 20-åringar toppar melodi med skönt groove och rå energi"

Mer info bandet
Spotify:https://open.spotify.com/artist/0otA1pmf0tTBPX6X9F5L3a
Facebook:https://www.facebook.com/MotherMersy/

TIDER / BILJETTER
Insläpp: 12:00
Förköp: 295kr (Medlem 195kr) via www.tickster.se, Kompakt Disk, Tourist Center Kristianstad och Direkten ombud.
Mer info om biljetter och evenemanget finns på: www.kristianstadrockfest.se

I siffror

919 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

2430 st

har besökt evenemanget på Kristianstad.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tivoliparken). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Kristianstad Rockfest, Tivoliparken

POPULÄRT I Kristianstad JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Kristianstad.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Kristianstad. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December